TAXATIE

_

Een erfenisverdeling of verzekeringsrapport: men heeft verschillende redenen om juwelen te laten taxeren. Françoise Jewel Design is gecertificeerd op het gebied van ‘Taxeren juwelengoederen na 1952’. Het jaartal verwijst naar de veranderingen in de waarborgwet om aan de huidige standaard te kunnen voldoen.

Dankzij televisieprogramma’s zoals ‘Tussen Kunst & Kitsch’ spreekt taxeren tot de verbeelding. Aan de hand van keurtekens en diepgaande achtergrondkennis over mode, bepaalt een taxateur de waarde van bijvoorbeeld een juweel.

Buiten de beleving van de televisie om gaat taxeren van een sieraad vaak verder dan menselijke nieuwsgierigheid. Wellicht verwacht uw verzekeraar wel een rapport van uw inboedel. Of is er een sieraad ontvreemd, dan wel vermist. Of leeft u met vragen over de verdeling van een erfenis. Om verschillende redenen is het mogelijk uw sieraden bij Françoise Jewel Design te laten taxeren.

Taxatierapporten verzekeraar

Verzekeraars zien graag een gedegen onderbouwd taxatierapport wanneer je kostbaarheden in jouw bezit hebt. Doordat Françoise Jewel Design het diploma ‘Taxeren juwelengoederen na 1952’ heeft, schrijft zij ook rapporten die voldoen aan de verzekeringseisen. Hoe zo een rapport moet worden opgebouwd luistert namelijk heel nauw in de optiek van assurantiën.

Verdeling erfenis
Bij erfenisverdeling kan ook de vraag ontstaan hoeveel de sieraden waard zijn. Het kan gaan om juwelen waarbij niemand beeld heeft van de waarde. Als gecertificeerd en beëdigd taxateur kan ik jou een objectieve taxatie geven. Dat is een goede basis alvorens de inboedel te verdelen.

Vermissing of ontvreemding sieraad

Hoe bewijs je de werkelijke waarde van een sieraad dat is vermist of ontvreemd? Als deskundige met het diploma ‘Taxeren juwelengoederen na 1952’ kan ik een sieraad correct visualiseren met behulp van jouw mondelinge beschrijving. Dat geeft meerwaarde voor de verzekeraar.

Françoise Jewel Design is lid van de Federarie Goud en Zilver (FGZ)  en het Gemmologisch Gilde Nederland (GGN).