PARELS

_

In een oester groeit iets kostbaars als een parel nadat er een onbekend voorwerp in de oester terecht is gekomen. Bijvoorbeeld een zandkorrel. Er zijn vele grootten en kleuren parels mogelijk. Aan een gevonden parel hoeft niet meer geschaafd te worden. De parel is gelijk geschikt voor gebruik.

Françoise Jewel Design heeft een grote fascinatie voor de oorsprong van de parel.

In de Perzische Golf namen duikers een grote teug adem. Zij gingen tot flinke dieptes om de mooiste parels te kunnen vinden in de oesters die zij opdoken. Weekdiertjes in een mossel of oester vormen parels bijvoorbeeld van een korreltje zand. De beestjes krijgen de indringer er niet goed uitgewerkt en vormen laagje op laagje waardoor de zandkorrel een parel wordt.

Parels trekken ons aan vanwege de speciale glans en de kleur. Sommige parels zijn geel, roze, lichtgrijs, wit of hebben een crème-variant. De zoutwaterparel is mooi rond. Je boort er een gaatje in om deze aan een hanger of oorring te hangen.

Er zit oriënt in parels en luster. Ook voelen ze natuurlijk en delicaat. Parels klinken ook heel bijzonder als ze tegen elkaar aankomen. Het is iets heel wonderlijks.