EDELSTENEN

_

Edelstenen hebben een speciale betekenis. Afhankelijk van jouw verhaal vindt Françoise Jewel Design de combinatie met de juiste lading.

Edelstenen verfraaien een sieraad. Ze geven het ontwerp lucht. Toch zijn er meer redenen waarom wij edelstenen gebruiken. De symboliek gaat zelfs terug tot de tijd van de Grieken en Romeinen. Vaak kijkt Françoise Jewel Design naar edelstenen en hun symbolische betekenis.

Hoe mooi is het als u straks kan vertellen waarom een bepaalde edelsteen is gekozen?

De familie van de Korund
Veel bekende edelstenen vallen onder een zelfde familie, bijvoorbeeld die van korund en beryl. Het materiaal korund kleurt rood afhankelijk van het aanwezige chroomoxide in de omgeving. Deze edelsteen wordt robijn genoemd. Rood is de kleur van de liefde. En dat maakt het zo geschikt voor juwelen die de liefde bekronen.

Saffier wordt blauw of geel afhankelijk van de omgevingsfactoren bij kristallisatie van korund, het past bij het sterrenbeeld maagd. Deze edelstenen zijn prachtig in combinatie met witgoud. Er zijn edelstenen binnen deze korund familie te vinden die in bepaalde richtingen bol zijn geslepen met een stereffect erin. Dit wordt asterisme genoemd. Wonderlijk.

De familie van de Beryl
Ook edelstenen in de familie van beryl verwijzen naar een bijzondere maand. Is de dame geboren in maart? Dan past daar aquamarijn bij. Het babyblauw van deze edelsteen hoort bijvoorbeeld bij een geboortesieraad. En voor mei heeft de groene edelsteen smaragd een bijzondere betekenis.