Françoise Jewel Design | TAXATIE
françoise kout jewel design, jewel design, francoise kout, juwelen, draagbare juwelen, trouwringen, edelstenen, hoeksche waard, uniek, unieke juwelen, edelsmid, taxeren, taxatie, advies, ontwerp, omsmeden,
15842
page-template-default,page,page-id-15842,page-child,parent-pageid-15397,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

TAXATIE

Een erfenisverdeling of verzekeringsrapport: men heeft verschillende redenen om juwelen te laten taxeren. Françoise Jewel Design is daarom gecertificeerd op gebied van ‘Taxeren juwelengoederen na 1952’. Een certificaat dat verwijst naar het jaartal van veranderingen in de waarborgwet naar de huidige standaard.

 

Dankzij televisieprogramma’s zoals ‘Tussen Kunst & Kitsch spreekt taxeren tot de verbeelding. Aan de hand van keurmerken en diepgaande achtergrondkennis over mode, bepaalt een taxateur de waarde van bijvoorbeeld een juweel.

 

Buiten de beleving van de televisie om gaat taxeren van een sieraad vaak verder dan menselijke nieuwsgierigheid. Wellicht verwacht uw verzekeraar wel een rapport van uw inboedel. Of is er een sieraad ontvreemd, dan wel vermist.  Of leeft u met vragen over de verdeling van een erfenis. Om verschillende redenen is het mogelijk uw sieraden bij Françoise Jewel Design te laten taxeren.

 

Taxatierapporten verzekeraar

Verzekeraars zien graag een gedegen onderbouwd taxatierapport wanneer u kostbaarheden in uw bezit heeft. Doordat Françoise Jewel Design het certificaat ‘Taxeren juwelengoederen na 1952’ heeft, schrijft zij ook verzekeraarsrapportages die voldoen aan verzekeringseisen. Hoe zo’n rapport moet worden opgebouwd luistert namelijk heel nauw in de optiek van assurantiën.

 

Verdeling erfenis

Bij erfenisverdeling kan ook de vraag ontstaan hoeveel de sieraden waard zijn. Het kan gaan om juwelen waarbij niemand beeld heeft van de waarde. Als gecertificeerd expert kan ik u een objectieve taxatie geven. Dat is een goede basis alvorens de inboedel moet worden verdeeld.

 

Vermissing of ontvreemding sieraad

Hoe bewijs je de werkelijke waarde van een sieraad dat is vermist of ontvreemd? Als deskundige met het certificaat ‘Taxeren juwelengoederen na 1952’ kan ik een sieraad correct visualiseren dankzij een mondelinge beschrijving. Dat geeft meerwaarde voor de verzekeraar.


Françoise Jewel Design is lid van het Gemmologisch Gilde Nederland (GGN). Hier heeft zij het  penningmeesterschap als nevenfunctie.