Françoise Jewel Design | PARELS
françoise kout jewel design, jewel design, francoise kout, juwelen, draagbare juwelen, trouwringen, edelstenen, hoeksche waard, uniek, unieke juwelen, edelsmid, taxeren, taxatie, advies, ontwerp, omsmeden,
15838
page-template-default,page,page-id-15838,page-child,parent-pageid-15397,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

PARELS

In een oester groeit een vreemd lichaam uit tot iets kostbaars als een parel. Er zijn vele grootten en kleuren parels mogelijk. Voor iedere gelegenheid vindt Françoise een prachtig sieraad.

 

Françoise Jewel Design heeft een grote fascinatie voor de oorsprong van de parel.

 

In de Perzische Golf namen duikers een grote teug adem. Zij gingen tot flinke dieptes om de mooiste parels in de oesters te vinden. Weekdiertjes in een mossel of oester vormen parels bijvoorbeeld van een korreltje zand. De beestjes krijgen de indringer er niet goed uitgewerkt en vormen laagje op laagje.

 

Parels trekken ons aan vanwege de glans en de kleur. Sommige parels zijn geel, roze, lichtgrijs, wit of hebben een crème-variant. De zoutwaterparel is mooi rond. Je boort er een gaatje in om deze aan een hanger of oorring te hangen.

 

Er zit oriënt in parels en luster. Ook voelen ze natuurlijk en delicaat. Parels klinken ook heel bijzonder als ze tegen elkaar aankomen. Het is iets heel wonderlijks.