Françoise Jewel Design | EDELSTENEN
françoise kout jewel design, jewel design, francoise kout, juwelen, draagbare juwelen, trouwringen, edelstenen, hoeksche waard, uniek, unieke juwelen, edelsmid, taxeren, taxatie, advies, ontwerp, omsmeden,
15840
page-template-default,page,page-id-15840,page-child,parent-pageid-15397,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

EDELSTENEN

Edelstenen hebben een speciale betekenis. Afhankelijk van uw verhaal vindt Françoise Jewel Design de combinatie met de juiste lading.

 

Edelstenen verfraaien een sieraad. Ze geven het ontwerp lucht. Toch zijn er meer redenen waarom wij edelstenen gebruiken. De symboliek gaat zelfs terug tot de tijd van de Grieken en Romeinen. Vaak kijkt Françoise Jewel Design naar edelstenen en hun symbolische betekenis.

 

Hoe mooi is het als u straks kan vertellen waarom een bepaalde edelsteen is gekozen?

 

De familie van de Korund

Veel edelstenen vinden terug wij in de familie van de Korund en de Beryl. In de Korund-familie zit de robijn. Robijn kleurt rood afhankelijk van het aanwezige chroomoxide in de omgeving. Rood is de kleur van de liefde. En dat maakt het zo geschikt voor juwelen bij een verloving of trouwerij.

 

Saffier is blauw of geel, het past bij het sterrenbeeld maagd. Deze edelsteen is een goede combinatie met witgoud. Er zijn saffieren met stereffect genaamd -asterisme-. Wonderlijk.

 

De familie van de Beryl

Ook edelstenen in de familie van Beryl verwijzen naar een bijzondere maand. Is de dame geboren in maart? Dan past daar aquamarijn bij. Het babyblauw van deze edelsteen hoort bijvoorbeeld bij een geboortesieraad. En voor mei heeft de groene edelsteen smaragd een bijzondere betekenis.